Ultra Low Distortion Audio Generator

27th dec 2016 Slider

Met de Ultra Low Distortion Generator van Stanford Research type DS360 is het mogelijk een geluidniveau meter de kaliberen over het volledig dynamische bereik met extreme precisie van frequentie (0,0025%) en amplitude (5 micro Volt tot 40 Volt piek-piek). Ook is het mogelijk om met deze generator een halve sinus, positief en negatief te genereren zoals voorgeschreven in de kalibratie norm IEC-61672-3. In combinatie met laboratorium precisie 8,5 digit multimeter type 3458A van Keysight (vroegere HP) is het mogelijk om met hoge precisie DAC’s (Digital-to-Analog Converter) te kalibreren zoals bijvoorbeeld het Bruel & Kjaer PULS systeem of meetversterkers waarvan de meetonzekerheid niet groter mag zijn dan < 0,01 dB. Door het meten van het inputsignaal met de referentie standaard 3458A (AC nauwkeurigheid van < 0,01% 1 Hz -10 MHz) is de noodzakelijke maximale meetonzekerheid te waarborgen.